Umrla najstarija Rogatičanka Kosa Perović

01.08.2022.

OTIŠLA SVOME MILIVOJU U 101 GODINI

ROGATICA – Kosa Perović, rođena Čobović, iz sela Grivci kod Stjenica, kao najstariji stanovnik u opštini Rogatica umrla je posljednjeg dana jula ove godine u 101 godini života.

Iako je po mnogo čemu život nije mazio, doživjela je duboku starost. U braku sa Milivojem Perovićem, za 19 godina zajedničkog života, rodila je petoro djece – dva sina i tri kćerke, koji su i danas živi, od kojih njeno najmlađ „dijete“, sin Marinko, sa kojim je živjela posljednih godina, „goni“ 72 godinu. Oko nje se do juče okupljalo 12-toro unučadi, 21 praunuk i 9-toro čukununučadi.

Sve do posljednjih mjesec-dva baka Kosa je bila „dobrog“ zdravlja. Fino je jela, dobro spavala i skoro svako jutro popila je po čašicu „mučenice“ šljive rakije. A onda, nešto je „uhvatilo“, Godine šta li? Teže je disala da bi prošle nedjelje ispustila svoju plemenitu i dobru dušu na žlost nas njenih najmilijih, kojih nas ima čak 66-toro, koje je uvijek na nogama dočekivala odakle smo god dolazili, reče jedna od njenih snajki Olivera.

Inače, baka Kosa ostaće upamćena kao vrijedne i čestita žena-domaćica čiji je muž Milicvoje kao invalid iz rata 1941-1945. umro u 43 godini svoga života i ostavio svojoj Kosi da se brine o domaćinstvu u kome je bilo petoro djece koje je ona na put izvela radeći sve i svašta. Uz to što je bila brižna majka, bavila se poljoprivredom, zidala kuće, trgovala, ali znala i da na druge načine zaradi dinar za prehranu djece i bila u mnogo čemu za primjer i ugled u selu i okolini.

Baka Kosa sahranjena je danas na porodičnom groblju u selu Grivci u prisustvu svojih najmilijih, prijatelja, kumova i komšija.