Uz podršku Vojvodine teren za mali fudbal dobio novu podlogu

21.08.2022.

FOČA – Na terenu za mali fudbal Gradskog stadiona u Foči zamijenjena je vještačka trava i to zahvaljujući pomoći Vlade Vojvodine, koja je finansirala ovaj projekat sa 28.000 KM.

Ovo igralište, na kojem su odrasle generacije Fočaka igrajući mali fudbal, prvu vještačku travu dobilo je prije više od deset godina.

Podloga je bila dotrajala i na dosta mjesta oštećena.

Načelnik opštine Milan Vukadinović podsjeća da je sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dogovorio da se obnovi ovaj teren prilikom prošlogodišnje posjete Novom Sadu i Vladi Vojvodine.

Vukadinović navodi da je prilikom preuzimanja funkcije načelnika opštine najavio da će obnoviti sve sportske terene u Foči.

„Poslije dosta godina obnovili smo ovaj teren, još od vremena načelnika Zdravka Krsmanovića, kada je urađen, tako da sada imamo odlično igralište za mali fudbal. Želja nam je da u blizini svake škole, u svakoj mjesnoj zajednici osvijetlimo igrališta, da sva naša djeca imaju mogućnost da se bave sportom i rekreacijom. Na kraju krajeva, ovaj teren neće koristiti samo Fudbalski klub „Sutjeska“ i njegovi igrači, već svi rekreativci i ljudi u ovom gradu koji žele da se bave sportom“, rekao je Vukadinović.

Iz Fudbalskog kluba „Sutjeska“ istakli su da je teren presvučen izuzetno kvalitetom vještačkom podlogom, čiji je rok trajanja, uz dobro održavanje, više od deset godina.

Uskoro će na ovom terenu biti održan tradicionalni Memorijal u malom fudbalu „Ratko Rade Šobot“.

Pokrajinska Vlada Vojvodine namijenila je 153.000 KM za pomoć institucijama i organizacijama iz osam lokalnih zajednica u Srpskoj i Federaciji BiH.