„Nevenovci“ posjetili crkvu u Andrićgradu

04.10.2022.

ANDRIĆGRAD – Mališani iz višegradskog obdaništa „Neven“ posjetili su danas sa vaspitačima Crkvu Svetog cara Lazara i svih srpskih mučenika u Andrićgradu, u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.

Direktor ovog obdaništa Danka Mitrović rekla je da su kroz programske aktivnosti ukazali na značaj pravih moralnih vrijednosti, a da je ustanova osmislila niz raznovrsnih sadržaja.

„Danas smo posjetili crkvu u Andrićgradu, gdje smo kroz razgovor sa sveštenikom i njegovu besjedu još jednom djecu podsjetili na njihov drugi dom, a to je crkva. Kao i svakog puta, i danas su djeca darovana prigodnim poklonima“, istakla je Mitrovićeva.

Jerej Savo Trivković rekao je da su ponosni što je ovo već postala tradicija da se djeci i na ovaj način omogući da posjete svoju crkvu, napominjući da mališani uzrastaju u mjeru rasta Hristovog i da budu na putu Svetosavlja u ovim smutnim vremenima nikada otvorenijih pritisaka na svetost porodice.

„Prevashodno je važno da djeca budu uključena u život crkve, jer su i sama crkva, a i mi da budemo uvijek razumni za našu djecu“, istakao je Trivković.

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ u Višegradu brojnim manifestacijama obilježiće Nedjelju djeteta koja se od 3. do 9. oktobra održava pod parolom „Po /dijeli/ radost, znanje i ljubav“.

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta biće održana interaktivna radionica sa djecom o zaštiti od svih oblika vršnjačkog nasilja.

Tokom Nedjelje djeteta načelnik opštine Mladen Đurević upriličiće prijem za djecu iz obdaništa.