Za mjesne zajednice više od 173.000 KM

22.11.2022.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je ugovore za sufinansiranje projekata mjesnih zajednica čija je ukupna vrijednost 173.393 KM.

Predviđeno je finansijsko učešće opštine od 30 odsto za realizaciju prioritetnih projekata koje su građani definisali u toku foruma organizovanih u partnerskim mjesnim zajednicama.

U projekat su uključene mjesne zajednice Crnča, Dušče, Prelovo, Višegrad dva i Međeđa.

Đurević je rekao novinarima da će se u okviru pet mjesnih zajednica raditi na jačanju novih kapaciteta radi rješavanja problema stanovnika.

„Projekat će pružiti podršku i za unapređenje tehničkog i operativnog kapaciteta mjesnih zajednica, tako da će za svaku biti obezbijeđena informatička i komunikaciona oprema, kao i rekonstrukcija prostora koji je odabran za budući društveni centar“, naveo je Đurević.

On je dodao da je opština Višegrad jedna od 18 opština od ukupno 33 koje su konkurisale za ovaj projekat u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Projekat realizuju vlade Švajcarske i Švedske, a sprovodi UNDP u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko distrikta, te entitetskim savezima opština i gradova.

SRNA - Jovana Borovčanin