Ženski rukometni klub „Rogatica“ – Uspješno okončana polusezona

29.11.2022.

ROGATICA – Ženski rukometni klub (ŽRK) Rogatica prošle prvenstvene sezone osvojio je prv mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske (RS) i stekao pravo učšća u Premijer ligi BiH. Nije ga iskoristio radi više razloga. Osnovni je nedostatak finansijskih sredstava za pokrivanje velikih troškova takmičenja koje opština Rogatica kao glavni finansijer sporta u ovoj opštini nije mogla da obezbijedi. Tu je i odlazak na dalje školovanje, zaposlenje i brigu o porodici i djeci, iz kluba nekoliko ključnih igračica, pa se učešće u Premijer ligi moralo prepustiti djevojkama sa sigurnijim izvorima sredstava, reče nova predsjednica kluba Snježana Vitomir, inače dugogodišnja i jedna od najboljih igračica i najbolji strijelac kluba.

To je bio razlog da se nastavak takmičenja u Prvoj m-tel ligi Srpske morao početi u znato podmlađenom sastavu prevođenjem nekoloko djevojčica iz omladinske selekcije u prvi tim sa kojim je, takođe zbog smjene, ponovo počeo raditi novi- stari trener Zoran Zečević sa Sokoca.

I nije se mnogo pogriješilo. Naš klub sa novom upravom, trenerom, sa novim imenom – „Mladost Rogatica“ i skoro novom prvom postavom, ponovo postao respektabilan i uvažavan i kod kuće i u gostima. Potvrđeno je to i rezultatima. Na kraju polusezone tekućeg prvenstva zauzeli su treće mjesto sa 8 bodova koliko ima i drugoplasirana ekipa Dervente, a 4 boda manje od prvoplasirane ekipe Borac 2.

Za ovakav uspjeh, uz novu upravu, koju vodi bivša najbolja rukometašica Snježana Vitomir i uz novog-starog trenera Zorana Zečevića, zasluge pripadaju i nekim rukometašicama. U prvom redu tu je nešto „starija“ Anđela Delić, koja je postigla 46 golova, i mlađana Vasilija Gluhović sa 41 golom. Njeno vrijeme tek dolazi. Prvi je razred srednje škole u Rogatici i ako nastavi kako je počela, Rogatica će dati još jednog sportistu o kome će se pisati i pričati, reče nova predsjednica kluba Snežana Vitomir, koja je pored odgovorne funkcije prvog u klubu, prihvatila i obavezu vođenja omladinskog pogona. Na raspolaganju joj je nešto više od 20 djevojčica rođenih 2008. i kasnije koje vrijedno rade i, dobro uče, što je obaveza za svaku rukometašicu. Rezultat je već tu – visok plasman u Omladinskoj ligi Srpske i uspješna popuna upražnjenih mjesta u prvom timu koji nastavlja putem starijih generacija uz veliku podršku Opštnske uprave i načelnika Milorada Jagodića, kojim se na ovaj način rukometašice najbolje odužuju i zahvaljuju, reče prva među njima mlada gospođa Vitomir.

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Snježana Vitomir