Nova pobjeda Rogatičana

04.12.2022.

Prva košarkaška liga Republike Srpske

Rogatica – Drina Princip 78:67
(21:23, 23:18, 13:9,21:17)

ROGATICA – Ako su, a jesu, prošlu prvenstvenu utakmicu košarkaši Rogatice u Prijedoru izgubili sa pola poena razlike u posljednjim sekundima igre od tamošnjeg prvoligaša Prijedor, sinošnja sa ekipom Drina Princip pred neobično malim brojem gledalaca, vjerovatno zbog straha od hladnoće u sportskoj dvorani nakon havarije u kućnoj kotlovnici za grijanje u kojoj na sreću osim materijalne štete nije bilo drugih posljedica, košarkaši Rogatice glat su pobijdili goste iz Zvornika. Krajnji rezultat je došao nakon što su domaći igrači uz svo respektovanje gostiju imali više motiva za igru i nisu dozvolili bilo kakvo iznenađenje. To pokazuje i rezultat da su gosti samo prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa dva poena razlike 21:23. Ostale četvrtine pripale su domaćoj ekipi u kojoj su se posebno istakli Nikola Pilindavić sa 15, Dejan Ivković sa 12, Miroslav Milidrag i kapiten Nemanja Okiljević sa po 10 pogodaka.

Dobru partiju u organizaciji igre i sa 9 koševa pružio je novajlija u ekipi Nenad Cvjetković, a nisu mnogo zanemarljivi u doprinosu pobjedi i ostali igrači u ekipi Rogatice.

Kod Drine, koja se pokazala solidnom ekipom, dominirao je Dušan Knežević koji je postigao čak 22 koša. Uz njega zapažen je bio visoki Strahinja Mladenović sa 15 poena, te Filip Cvjetinović i Aleksa Stojanović sa po 10 koševa itd do njihovih ukupno 67.

Sa ovom pobjedom rogatički košarkaši predvođeni trenerom Mladenom Šibalija i uz punu podršku predsjednika kluba Ljubiše Rackovića i dalje ostaju pri vrhu prvenstvene tabele gdje bi trebalo da se zadrže i do kraja tekuće polusezone prvenstva.

Tekst i foto: Sreten Mitrović