Radiće se na razvoju seoskog turizma

08.03.2023.

Višegrad ima potencijal za razvoj seoskog turizma, ocijenili su načelnik opštine Mladen Đurević i predstavnici Turističke organizacije, te za 30. marta najavili mini-konferenciju vlasnika seoskih domaćinstava iz Srpske i Srbije.

Đurević je rekao novinarima da je cilj ove konferencije razmjena iskustava, ali i način da opština sagleda načine i predvidi sredstva za pomoć razvoju seoskog turizma.

On je naveo da će gosti iz Srpske i Srbije na mini-konferenciji imati mogućnost da prenesu iskustva, a osim njih učestvovaće vlasnici objekata koji pružaju usluge privatnog smještaja, kao i vlasnici seoskih domaćinstava sa područja opštine.

„Seoski turizam je u ekspanziji, a naša opština ima sjajne potencijale za to, te smo riješeni da razmotrimo iskustva uspješnih u ovoj oblasti“, izjavio je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić rekao je da su na sastanku definisali ciljevi zajedničkog djelovanja lokalne uprave i Turističke organizacije.

„Ekonomski osnažiti sela, poboljšati kvalitet života i učiniti da mladi ljudi ostanu na njima, a svim snagama raditi na povratku onih koji su otišli“, istakao je Božić.

On je naglasio da je ovo prvi sastanak na kojem su utvrđene smjernice rada, a u planu je i kontakt sa ljudima koji imaju registrovana seoska domaćinstva kako bi se nastavilo djelovanje s ciljem razvoja seoskog turizma.

SRNA - Jovana Borovčanin