Nagrada publike na „Đurđevdanskom festivalu“ za Andreu Jakovljević

17.05.2023.

FOČA – Na nedavno završenom „Đurđevdanskom festivalu“ u Banja Luci, Andrea Jakovljević iz Foče osvojila je nagradu publike sa pjesmom Tako ljubav sija. Muziku je komponovala Vesna Veljković, tekst pjesme napisala je Sandra Škrbić, a aranžman je uradio Zoran Bogdanović.

Andrea je učenica 3. razreda OŠ Sveti Sava“ i pohađa pripremni razred Osnovne muzičke škole. Iskustvo sa festivala je za nju vrlo važno i veliki iskorak u muzički svijet.

Sa festivala nosi mnogo lijepih utisaka. „Predivno mi je bilo na festivalu i tamo sam upoznala mnogo drugara. Malo je bilo treme ali lijepo sam nastupala i zadovoljna sam“, priča Andrea. Na sceni su sa Andreom nastupale djevojčice iz plesne grupe iz Banja Luke.

Andreu su za nastup pripremali kompozitorka Vesna Veljković i Andreini roditelji. „ Mama se brinula za garderobu, ona je izabrala haljinu i ona me obukla. Nastaviću muzičku školu i voljela bih da sviram klavir. Nadam se da ću i u novoj sredini upoznati dosta drugara“, kaže ona.

Andrea i njena porodica će se preseliti u Srbiju, a ona planira da nastavi muzičko obrazovanje, u osnovnoj muzičkoj školi i vjeruje da će i tamo biti prilike da nastupa na sličnim festivalima.

Radio Foča