Završena škola plivanja na fočanskim bazenima

17.08.2023.

FOČA – Na fočanskom Akva-parku „Ušće“ završen je ovogodišnji ciklus obuke djece neplivača. Kroz posvećen i sistematski rad sa instruktorima tehnike održavanja na vodi i plivanja savladalo je trideset troje mališana uzrasta od pet do osam godina.

Škola plivanja i ove godine završena je uspješno, ocjena je instruktora Bratislava Pavlovića. Ozbiljan plan i program obuke sastojao se od 12 časova koje su djeca pohađala raspoređena u tri grupe.

-Krenuli smo prvo sa oslobađanjem i navikavanjem na vodu, zatim vježbe disanja, oslobađanje na vodi u horizontalnom položaju, na leđima i na stomaku i na kraju smo završili sa radom ruku i nogu kod plivačkih tehnika kraul i prsno. Gotovo sva djeca su naučila da se održavaju na vodi i kreću po površini u horizontalnom položaju, dok je većina savladala i osnove plivačkih tehnika-rekao je Pavlović.

Prije zvaničnog pozdravljanja sa instruktorom mališani su demonstrirali stečeni nivo znanja plivanja i snalaženja u vodi. Deveta generacija ispraćena je, kao i ranije, dodjelom diploma i simboličnim poklonima.

Kroz školu plivanja, koju organizuje lokalna uprava, do sada je prošlo više od 300 fočanskih mališana.

Radio Foča