Ninoslav Prelić novi predsjednik stranke i Opštinskog odbora

18.05.2024.

Izborna konfrencija SNSD u Rogatici

ROGATICA – U prisustvu 147 od ukupno izabranih 150 delegata u opštinsku konferenciju Saveza nezavisnih socijal demokrata /SNSD/  sinoć je, u prepunoj sali bioskopa održana   peta izborna konferenncija Opštinskog odbora Rogatica.

Pošlo se od intoniranja himni Bože pravde i SNSD, te razmtranja i usvajanja Poslovnika o radu izborne konferencije za provođenje unutarstranačkih izbora i izbora Verifikacione komisije, koja je konstatovala da konferenciji pisustvuje dovoljan broj delegata da može kvalifikovano raditi i donositi pravovaljane odluke.

U informaciji o radu Komisije za provođenje unutrstranačkih izbora rečeno je da su izbori na području opštine održeni po planu i da su, uz ostale izborne aktivnosti, izabrani i delegati za ovu konferenciju. Sa njenim održavanjem završava se izborni ciklus u Stranci i na scenu stupaju novoizabrani organi.

Javnim glasanjem, dizanjem ruke, jednoglasnono, bez i jednog uzdržanog ili glasa protiv,   za novog predsjednika Stranke i Opštinskog odbora izabran je Ninoslav Prelić, aktuelni predsjednik  Skupštine opštine. Za potpredsjednike izabrani su: Siniša Janković, Slaviša Racković i Mladen Lakić. Za organizacionog  sekretara izabrana je Jelena Karadžić i izvršnog sekretara Marko Perišić.

U znak zahvalnosi za višegodišnje, od 2015. godine, uspješno vođenje Stranke i Opštinskog odbora SNSD, za počasnog predsjednika izabran je Milorad Jagodić, koji obavlja dužnost načelnika opštine.

Nakon, kako reče, izbora za prvog među jednakim, novoizabrani predsjednik Stranke i Opštinskog odbora Ninodslav Prelić, zahvalio se na izboru i obećao da će sve učiniti da zajedno sa ostalim izabranim i sa vrhom Stranke od regije do Banja Luke, SNSD ostane na dostignutom nivou i još popravi svoj položaj na području opštine. Prostora i volje ima…

U ime gostiju, među kojima su bili predsjednici stranke iz susjednih opština, poslanici i  predstavnici koalicionih partnera na području opštine, skupu se obratio Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, koji je u početku čestitao novoizabranim u organe SNSD na podrulju opštine i,  uz ostalo, napomenu da njihov izbor predstavlja čast, ali i veliku obavezu pogotovo u ovoj godini u kojoj predstoje lokalni izbori za organe državne vlasti. Naš uspjeh, naglasio je on, mjeriće se brojem osvojenih odborničkih mandata, izborom  što više načelnika opština i samog gradonačelnika. Biračima moramo obećati i djelima potvrditi da će im poslije novih izbora biti bolje i da će nam manje odlaziti mladi, što je posebno toplo pozdravljeno od prisutnih konferenciji.

Tekst i foto: Sreten Mitrović