ZP „HE na Drini“ Višegrad među najaktivnijim u Republici Srpskoj

14.03.2014.

HE na Drini daju krv

HUMANISTI ZA PRIMJER

VIŠEGRAD – Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad, koji djeluje u okviru Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina, okuplja 52 aktivna davaoca dragocjene tečnosti i spada u jedan od najaktivnijih na prostoru Republike Srpske.

Po riječima predsjednika Aktiva, Gorana Božića, u 2013. godini su kroz redovne akcije, kao i namjenske pozive, za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske-transfuzija u Fočanskoj bolnici, darivali 112 doza ili 43 litra krvi, koja je bila od životnog značaja za brojne pacijente.

– Aktiv ima odličnu saradnju i sa davaocima krvi širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Tako su na naš poziv davaoci iz Banjalučke „Elektrokrajine“ i „Galenike“ iz Zemuna po dva puta obezbjedili krv za naše bolesne sugrađane, a za tri pacijenta iz Višegrada, koji su operisali srce na klinici u Tuzli, krv su obezbjedile kolege davaoci iz Ugljevika, ističe Božić.

Uz poruku „Darujmo krv i uljepšajmo sebi dan, a drugima spasimo život“, Božić je apelovao na višegrađane, starosti od 18 do 65 godina, da se priključe u humanitarnu misiju dobrovoljnog darivanja krvi, jer je sve veći broj građana kojima je dragocjena tečnost neophodna.