Sutra počinje foto-konkurs “Vikimedije” Republike Srpske

30.06.2016.

Tragom duse

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas predstavljen foto-konkurs pod nazivom “Tragom duše”, u okviru projekta Zajednice “Vikimedije” Republike Srpske, s ciljem promocije kulturnih i istorijskih dobara u Srpskoj.

Koordinator ovog projekta Bojana Podgorica najavila je da foto-konkurs, koji je usmjeren ka prikupljanju što većeg broja fotografija prirodnih i kulturnih, kao i nepokretnih dobara na teritoriji Srpske, počinje sutra i trajaće do 31. avgusta.

“U Republici Srpskoj postoji više stotina spomenika o kojima se vrlo malo zna, a jedan od osnovnih ciljeva ovog foto-konkursa je popularizacija kulturnih dobara Srpske i unapređenje dostupnosti riznice kulturno-istorijskog nasljeđa”, navela je Podgorica.

Ona je istakla da je ovo foto-takmičenje otvoreno za sve zainteresovane koji žele učestvovati na konkursu, a da fotografija mora biti autorska i da ne smije prethodno biti objavljivana.

“Nagradni fond je podijeljen u dvije kategorije, kategorije prirodna dobra i kulturno-nepokretna dobra. Prvo mjesto u obje kategorije je 600 KM, drugo mjesto po 400 KM, a treće mjesto 200 KM”, rekla je Podgorica.

Ona je dodala da će pobjedničke fotografije biti odabrane po završetku konkursa, a njihova izložba biće održana u septembru u Andrićgradu.