Četiri odjeljenja prvačića i novi krov na „maloj školi“

02.09.2019.

ROGATICA – U novu školsku godinu Osnovna škola „Sveti Sava“ u Rogatici ušla je sa četiri odjeljenja prvačića i novim limenim krovom na tzv. „maloj školi“ u kojoj se obrazuju učenici zaključno sa petim razredom.

Što se tiče broja učenka prvih razreda, on je za deset manji nego što ih je bilo upisano na početku prošle godine, ali je identičan sa upisom u školeku 2016/2017. godinu, kada je u centralnoj školi bilo upisano 84 učenika, koliko je i ove godine. Podbacile su područne škole, od kojih je samo na Borikama upisana dva prvačića, dok u Brankovićima, Stjenicama i Žepi nije upisan ni jedan, reče direktorka Škole Snežana Pjevčević.

– Ovogodišnji upis novih učenika i početak školske godne, u kojoj će se obrazovati oko 850 učenika, prati nova projektna izmjena krova koji je prekriven limom na dijelu zgrade koja se popularno zove „mala škola“. Utrošeno je preko 100.000 maraka. I to nije sve. U toku je tender za izmjenu mokrih čvorova, a u pripremi je dokumentacija za rekonstrukciju fiskulturne sale i ostalih dijelova krovne konstrukcije i nekih drugih zahvata unutar zgrade. Ozbiljno se računa i na što skorije stavljanje nove fasade na zgradi koja nije mijenjana od davne 1975. kada je ona primila prve učenike, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić, koji je danas prisustvovao prigodnoj tradicionalnoj svečanosti uz prvi dan u školi novih učenika. Tim povodom učenici starijih razreda pripremili prigodan šareni program od hora i recitatora do folklorista i ritmičara. Načelnik je tom prilikom novim školarcima i njihovim roditeljima čestitao početak školovanja, a preko prvačića Jakova Vukašinovića uručio knjige za svakog od 88 koliko ih je danas, 2. septembra, sjelo u školske klupe.

– Nove školarce i njihove roditelje pozdravila je i direktorka Škole Snežana Pjevčević, a pedagog Dijana Gojković rekla je da će se zajedničkom saradnjom škole i roditelja postići željeno cilj – srećno dijete i dobar učenik na zajednički ponos.