„Besna Glista“ oduševila osnovce

24. фебруара 2011. 058.ba

U okviru projekta Kulture različitosti Dramski studio višegradskog Doma kulture gostovao u Novom Goraždu

„BESNA GLISTA“ ODUŠEVILA OSNOVCE

Besna GlistaMladi glumci Dramskog studija višegradskog Doma kulture za učenike područne Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Novom Goraždu izveli su pozorišnu predstavu za djecu „Besna Glista“, autora Mile Mašić, koju je režirao Savo Škobić.

Brojna publika koju su sačinjavali učenici nižih razreda, među kojima su bili i oni predškolskog uzrasta, uživala je u ovoj lepršavoj i poučnoj predstavi o dječijem oderastanju, navikama i vaspitanju. Ovo je bila šesta repriza „Besne gliste“ u kojoj su odlične uloge ostvarili Anja Maljukan, Dajana Ikonić, Dejan Lekić, Jelena Sarić, Sanja Simić, Milica Pepović i Stefan Ratković.

Sa ovom predstavom višegradski glumci amateri uskoro gostuju u Novoj Varoši, čime će biti ozvaničena saradnja Domova kulture ova dva grada.

Gostovanje mladih višegradskih glumaca realizovano je u sklopu projekta „Poštujmo kulturu različitosti, ona nas spaja, ona nas obogaćuje“, koji implementira Udruženje žena „Viva“ Novo Goražde u saradnji sa Udruženjem građana „Labor“ Višegrad.

-Projekat se realizuje od septembra prošle do septembra ove godine u pet opština Gornjeg podrinja – Višegradu, Rogatici, Novom Goraždu, Goraždu i Čajniču, u sklopu Programa „Kultura za razvoj“, koga finansira španski fonda za postizanje milenijumskih razvojnih ciljeva / MDG-F/, koji partnerski provode tri organizacije Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini: UNDP, UNESCO i UNICEF, u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom kulture i sporta federacije BiH, Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i drugim institucijama nadležnim za obrazovanje i kulturu u BiH, istakla je koordinator projekta Branka Lorić.

Ona je najavila da će u sklopu ovog projekta Dramski studio višegradskog Doma kulture sa ovom predstavom uskoro gostovati i u osnovnim školama u Čajniču, Rogatici i Višegradu.

Pored redovnih okruglih stolova o kulturnom stvaralaštvu projektom je planirano i gostovanje višegradskih pjesnika među osnovcima Gornjeg podrinja.

S. Heleta

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,