U Novom Goraždu održana Šesta Vaskršnja Tucijada

24. априла 2011. 058.ba

U porti srednjevjekovnog hrama u Novom Goraždu održana Šesta Vaskršnja Tucijada

POBJEDNIK TROGODIŠNJI OGNJEN TUPEŠA

FINALE TUCIJADE NOVO GORAZDEPobjednik šeste Vaskršnje Tucijade, održane u porti hrama Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici kod Novog Goražda, je Ognjen Tupeša iz Milijena kod Čajniča. On je u finalu pobjedio Nemanju Lasicu iz Čajniča.

Interesantno je da je otac ovogodišnjeg pobjednika, Milenko Tupeša, bio pobjednik prošlogodišnje Pete Vaskršnje tucijade u Novom Goraždu.

Malom trogodišnjem čajničaninu za prvo mjesto pripala je diploma i novčana nagrada od 100, a drugoplasiranom Nemanji Lasici, uz diplomu i novčani iznos od 50 maraka.

Na ovogodišnjoj Tucijadi učestvovalo je 70 takmičara iz Novog Goražda, Čajniča, Višegrada, Goražda, Foče i Rogatice.

U konkurenciji najljepših Vaskršnjih šaranih jaja prvu nagradu od 100 maraka osvojio je Aleksandar Janković, drugoplasirana je bila Lana Tanasković, a trećeplasirana Sofija Čarapić, svi iz Novog Goražda. Nagrađenima su pripale diplome i novčani iznosi od 100, 50 i 20 maraka.

Šestu Vaskršnju tucijadu, uz podršku opštine Novo Goražde, uspješno su organizovali Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Novo Goražde i pravoslavna crkvena opština Goraždanska.

S. Heleta

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.