Odobreni projekti nevladinom sektoru u vrijednosti 106.335 KM

16.08.2011.

Nacelnik_optine_sa_predstavnicima_UNDP-a_i_NVO
Od 302 projektna prijedloga iz 42 opštine iz BiH koliko je stiglo na adresu UNDP-a za projekat Jačanje lokalne demokratije (LOD II) odobreno je 72 iz 15 opština, medju kojima je i opština Foča.

Danas su u Foči potpisani ugovori za realizaciju pet odobrenih projekata u ukupnoj vrijednosti od 106.335 KM. Projekte, putem UNDP, finansira Evropska unija i opština Foča u iznosu od 10 odsto.

– UNDP-ov projekat „Jačanje lokalne demokratije – LOD II“ finansira Evropska unija u iznosu od 1,5 miliona eura sa ciljem da doprinese demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljem razvoju Bosne i Hercegovine kroz podršku odabranim opštinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva – istakao je danas u Foči Namik Hadžalić predstavnik UNDP-a.

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što su nevladine organizacije sa područja opštine Foča napravile tako kvalitetne projekte i da su uspjele proći veoma stroge kriterije UNDP-a.

Nedan Ikonić predsjednik Udruženja za djelovanje u vanrednim okolnostima „Wolf“ danas je potpisao ugovor u vrijednosti 28.000 KM za čišćenje dva jezera na Zelengori.

– Radi se o čišćenju i poribljavanju jezera Donje Bare i Orlovačkog jezera sa ciljem da se jezera spriječe od propadanja. Radove ćemo izvesti u naredna četiri mjeseca – rekao je Ikonić.

Planinarskom društvu „Zelengora“ odobrena su dva projekta u ukupnoj vrijednosti 32. 460 KM, Crvenom krstu za projekat „Zajedno u humanost“ 25.960 KM i Demokratskom centru Nove nade 19.915 KM za projekat „Gradjanin – odbornik uloge i odgovornost“.