Podijeljene nagrade za najuredjenija dvorišta i terase

11. avgusta 2011. 058.ba

Foca - dvorista i terase

Novčanim nagradama koje dodjeljuje opština Foča već sedmu godinu, obuhvaćene su 3 kategorije: dvorišta Zajednica etažnih vlasnika zgrada, dvorišta porodičnih stambenih objekata i terase stambenih objekata.

Prvu nagradu od 300 KM dobila je Zajednica etažnih vlasnika zgrade u Svetosavskoj ulici u naselju Donje Polje. Zora Kovač predstavnica etažnih vlasnika kaže da je ovo već četvrti put kako je nagradjeno njihovo dvorište.
– U decembarskim poplavama naše dvorište je poplavljeno, sve je bilo uništeno. Voda je nanijela mulj, pijesak i smeće, i jako smo puno truda uložili prvo da dvorište očistimo pa da ga uredimo da bude kao ranije – ističe Kovačova.

U kategoriji najuredjenije dvorište porodično stambenih objekata nagradjeno je pet porodica, a prvu nagradu osvojio je Dragan Blagojević iz naselja Barakovac. Koviljki Šehovac dodjeljena je prva nagrada za najuredjeniju terasu u porodično stambenom objektu.

– Sadim holandsko cvijeće i njemačke ruže. Svakog dana utrošim po dva sata vremena, imam tri balkona na kući, ali ako se nešto voli, kao što ja volim cvijeće, nije teško – kaže Koviljka.

Prema riječima Olivere Elez zamjenika načelnika opštine Foča cilj je motivisanje sugradjana da bi grad izgledao ljepše.

– Ipak, ostvarujemo cilj. Sve je više i više prijava, i očigledno je da svake godine više terasa i dvorišta postaje ljepše i uredjenije – navela je Elezova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,