50 akvarela uz Andrićev jubilej

14. septembra 2011. 058.ba

Hadži Branko Nikitović

15. septembra u 18 časova na sofi ćuprije na Drini jednodnevna izložba slika višegradskog slikara Hadži Branka Nikitovića

Na sofi višegradske ćuprije na Drini, 15. septembra, od 18 časova održaće se jednodnevna izložba slika višegradskog slikara Hadži Branka Nikitovića.

Na ovoj zanimljivoj izložbi, koju će otvoriti profesor Slavko Topalović, Nikitović izlaže 50 akvarela sa motivom ćuprije na Drini.

-Ovo je moj skroman doprinos obilježavanju 50 godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost našem Ivu Andriću, pojasnio je Nikitović, dodavši da 50 njegovih slika simbolično predstavlja 50 godina ovog značajnog jubileja.

Organizatori izložbe su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Višegrad i Gradska galerija Višegrad.

Hadži Branko Nikitović sa ovom izložbom 22. septembra učestvuje u zvaničnom programu ovogodišnje kulturne manifestacije „Ćorovićevi dani“ u Bileći.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,