Mladost odbranila trofej

26.09.2011.

Mladost najbolja na turniru

VIŠEGRAD – Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvojili su prvo mjesto na sedmom memorijalnom turniru “Rade Stanimirović” održanom proteklog vikenda u Višegradu.

Oni su u finalnom meču savladali ekipu Slobode iz Užica, rezultatom 81:75, po četvrtinama (16:17, 21:12, 27:28, 17:18). Ujedno, ovom pobjedom, oni su odbranili trofej osvojen na prošlogodišnjem turniru. Treće mjesto na turniru pripalo je domaćim košarkašima koji su savladali tim Leotara rezultatom 86:84.

U polufinalnim utakmicama, odigranim u subotu, Mladost je savladala Vardu HE rezultatom 67:63, dok je Sloboda bila bolja od Leotara, rezultat je glasio 70:67 za goste iz Užica.

Učesnici turnira su izrazili kako su zadovoljni organizacijom i kvalitetom ekipa koje su učestvovale, kao i publika koja nije ostala uskraćena za atraktivne poteze i uzbudljivu košarku.

Ostaje žal domaćih navijača za još jednom propuštenom prilikom da se njihovi puleni domognu pehara namjenjenog osvajaču turnira, ali budućnost košarke u Višegradu itekako postoji.

Memorijalni turnir “Rade Stanimirović”, održan je po sedmi put, u znak sjećanja na dugogodišnjeg košarkaša Varde, koji je izgubio život u proteklom otadžbinskom ratu.