„Nella Fantasia“- nova zbirka pjesama Danke Đukanović

08. septembra 2011. 058.ba

Danka Djukanović

Mlada višegradska pjesnikinja Danka Đukanović predstaviće se domaćoj publici novom zbirkom pjesama „Nella Fantasia“. Promocija zbirke će se održati u Velikoj sali Doma Kulture 10. septembra u 19 časova.

Dosadašnje četiri zbirke pjesama Melem za dušu (2007), Ispovest mlade poetese (2008), Da nam pesme dušu leče (2010) i Duhovni izvori (2010) ostavile su pozitivan utisak kod čitalačke publike, a zbirka pjesama “Nella Fantasia” koja izlazi u izdanju “Raške škole” iz Beograda biće još jedna u nizu zbirki poezije koja donosi osvježenje za ljubitelje poezije.

danka djukanovic“Četrdeset idve pesme, pete zbirke Danke Đukanović, sa programskim naslovom Nella Fantasia, ostavljaju utisak koherentne celine bez obzira na izvesnu tematsku i motivsku razuđenost. Iako je svaka pesma u zbirci samostalna jedinica, i oblikom i sadržajem, sve zajedno čine zaokruženu i svedenu pesničku celinu koja ima sve odlike malog lirskog speva. Uz izvesne melodijske varijacije i ritamske “predahe”, što onemogućava monotoniju a melodijsku liniju čini kontinuiranom. U “Nella Fantasia” se naizmenično smenjuju velike (večne) teme i svakodnevni, na prvi pogled bizarni sadržaji”, istakao je kritičar Slobodan Rakitić.

Biće ovo prilika za sve ljubitelje pisanje riječi da uživaju u stihovima mlade pjesnikinje.
Svojom zbirkom pjesama “Nella Fantasia”, publici u Novom Goraždu pjesnikinja se predtavila protekle sedmice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslav Šimšić

Rođen u Višegradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Student četvrte godine Filozofskog fakulteta na Palama, odsjek novinarstvo.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslav Šimšić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,