Nova pobjeda za vrh tabele

25.09.2011.

Drina HE

Fudbaleri višegradske Drine HEpobjedili su kao gost zvorničku Drinu, rezultatom 1:0.

Bila je ovo druga u nizu pobjeda višegradskih fudbalera, a prva na gostovanju u ovoj sezoni. Ponovo, kao i u prošlom kolu, prvo ime utakmice bio je Aleksandar Soldar, strijelac jedinog pogotka.

Na početku utakmice, domaći su krenuli ofanzivno ka golu gostiju iz Višegrada. Posle par šuteva koje je u okvir gola Drine HE uputio igrač domaćih Đurić, najbolju šansu za domaće imao je Ilić koji pogađa prečku, igrao se 35. minut. A onda, odlučujući momenat na utakmici, igrač domaćih Ivanović gubi loptu koju krade Soldar i pogađa za 0:1.

Drugo poluvrijeme nije donijelo rezultatskih promjena. Igralo se čvrsto i nije viđen bolji fudbal. Oba tima su pokušavali napraviti nešto više ali se sve završavalo na p0luprilikama. Igrači domaćih, ulaze nervoznije u završnicu meča što je rezultovalo brojnim prekršajima i žutim kartonima.

Ovom pobjedom Drina HE popravila je svoju poziciju na tabeli Prve lige RS i sada zauzma treće mijesto na tabeli, sa zaostatkom od dva boda iza vodeće Sutjeske iz Foče. U sledećem, osmom kolu, Drina HE kao domaćin, dočekaće Mladost iz Mrkonjić Grada.