Pet decenija Vladimira iz Čajniča

24. septembra 2011. 058.ba

Vladimir LakovićPoznati sportski radnik iz Čajniča Vladimir Laković ove godine obeležava 50 godina svog rada u sportu ovog grada.

Mada je navršio 79. godinu, Laković je i danas svim srcem u sportu, a aktivan je u prvoligaškom košarkaškom klubu Vrelo, u kome obavlja funkciju tehničkog direktora.

Od sportskih disciplina koje je trenirao, prenoseći znanje na mlađe generacije, izdvaja stoni tenis, košarku i odbojku.

– Ipak, na prvom mestu je stoni tenis od koga sam mnogo dobio, ali i izgubio. Bio sam sudija na dva svetska prvenstva, u Ljubljani i Sarajevu, na Mediteranskim igrama u Splitu, Međunarodnom prvenstvu u Novom Sadu i na mnogim takmičenjima koja su se održavala u okruženju – priseća se Laković.

Nagrađen je diplomom i zlatnim medaljonom sa Titovim likom za doprinos u razvoju stonog tenisa na prostorima nekadašnje Bosne i Hercegovine, kao i zlatnom značkom povodom obeležavanja šezdesetogodišnjice stonog tenisa u predratnoj Jugoslaviji.

Među brojnim priznanjima, Laković izdvaja zlatnu plaketu povodom 25 godina postojanja Međuopštinskih sportskih igara i srebrnu plaketu gradova učesnika ove najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu.

Jedno vreme bio je i trener u košarkaškom klubu Vrelo, a u srcu mu je ostala i odbojka.

– Možda zbog toga što sam se nešto kasnije, kada je osnovan odbojkaški klub Stakorina, penzionisao. Taj klub sam osnovao sa učenicama srednje škole – priča Vladimir Laković.

Radeći kao profesor fizičkog vaspitanja, ovaj neumorni sportski radnik je sa takmičenja učenika srednjih škola sarajevsko-romanijskog regiona u svoje Čajniče doneo brojne pehare i medalje.
U slobodnom vremenu druguje sa pčelama i važi za jednog od najaktivnijih članova čajničkog udruženja pčelara „Lipa“.

(Politika)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: