Počinje Memorijal “Rade Stanimirović”

19.09.2011.

Varda HE

Sedmi Memorijalni košarkaški turnir “Rade Stanimirović”, održaće se narednog vikenda u Višegradu.

U subotu i nedelju, 24. i 25. septembra, održaće  se sedmi po redu Memorijalni turnir “Rade Stanimirović”, koji se igra u spomen dugogodišnjem košarkašu višegradske Varde HE, Radu Stanimiroviću, koji je život izgubio u proteklom otadžbinskom ratu.

Turnir počinje u subotu, 24. septembra u 18 časova, kada je na programu prva polufinalna utakmica turnira između domeće Varde He i košarkaškog kluba Mladost iz Mrkonjić Grada. Nakon odigravanja prve polufinalne utakmice između pomenutih klubova, biće održana i ceremonija otvaranja turnira, nakon koje sledi i druga polufinalna utakmica u kojoj se sastaju užička Sloboda i trebinjski Leotar.

Narednog dana, u nedelju, u 11 časova, planirana je posjeta i polaganje cvijeća na grobu pokojog Stanimirovića. Od 17 časova biće odigrana utakmica za treće mjesto, dok je finale zakazano za 19 časova. Proglašenje pobjednika i zatvaranje manifestacije biće održano u 20:30 časova.

Iz uprave košarkaškog kluba Varda HE pozivaju sve sugrađane i ljubitelje košarke, da ovu manifestaciju uveličaju svojim dolaskom. Biće ovo ujedno i prilka da domaća publika vidi na djelu svoje ljubimce koji se uveliko pripremaju za narednu sezonu u elitnom društvu BiH košarke, Premijer ligi. Treba napomenut da ovogodišnji učesnik turnira KK Mladost iz Mrkonjić Grada brani trofej pobjednika turnira, osvojenog prošle godine.