Pomoć Vlade RS biće nastavljena

03.09.2011.

Rogatica - Aleksandar DžombićPredsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je u petak u Rogatici da je ova opština sanirala deficit koji je naslijeđen iz prethodnog perioda i stvorila kapitalni budžet, te potvrdio da će Vlada i dalje biti prisutna u ovoj lokalnoj zajednici.

Na sastanku Džombića sa rukovodstvom opštine i direktorima rogatičkih preduzeća bilo je riječi o tržištu rada i zapošljavanju, kao i o nekim problemima u firmama “Stara gora” i “Jasna” i za koje će Vlada RS obezbijediti strateške partnere, tako da će biti prisutna u ovoj opštini i u budućem periodu.

Džombić je rekao da je budžet opštine sada stabilan i izvršava se planiranom dinamikom.

On je napomenuo da se prošle godine krenulo sa investicijama, te da je riječ o maloj opštini sa budžetom od oko pet miliona KM, pa je neophodna bila pomoć Vlade RS u vidu raznih projekata do visine budžeta.

– Vlada RS bila je prisutna u prethodnim godinama u izgradnji stanova za porodice poginulih boraca, izgradnji putne infrastrukture i kupovini Fabrike prečistača za šta je izdvojila tri miliona KM – rekao je Džombić.

Načelnik opštine Rogatica Radomir Jovičić rekao je da opština trenutno zapošljava oko 2.100 radnika, što je nedovoljno u odnosu na broj stanovnika i evidentiranih na Birou za zapošljavanje. U prošloj godini je zaposleno oko 90 lica, što je više u odnosu na prethodne godine.

Osim Džombića, u posjeti Rogatici boravi i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević.

Tunel “Stambolčić”

Džombić je izjavio da bi gradnja tunela “Stambolčić” kod Pala trebalo da bude završena do kraja godine, napominjući da je iz Razvojnog programa RS za projekat ovog tunela izdvojeno deset miliona KM.

Džombić je poslije posjete tunelu “Stambolčić” izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom radova. On je napomenuo da su određeni rokovi probijeni s obzirom na to da je slovenački kooperant “CPM” trenutno u stečaju.

(Glas Srpske)