Postavljanje temelja za most u Plješevici

24. септембра 2011. 058.ba

RogaticaPočelo je uređenje zemljišta za izgradnju novog mosta na Rakitnici kod naselja Plješevica koji će ovo naselje i selo Zagorice povezivati sa Rogaticom.

Tako će oko 250 domaćinstava i nekoliko privrednih subjekata, među kojima su i drvoprerađivači „Drvolik“, „Rađen“ i „Rogatica stan“, uskoro dobiti novu komunikaciju.

Izgradnja mosta je još jedan od ukupno 24 projekta iz ovogodišnjeg Plana kapitalnih investicija u opštini Rogatica.

– Most kod Plješevice, čija je projektovana vrijednost 270.000 maraka, finansira se zajedničkim sredstvima Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) pri Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Srpske i opštine Rogatica – kaže načelnik opštine Radomir Jovičić.

Svoj dio preuzetih obaveza opština je ispunila već početkom godine. U budžetu je obezbijeđeno 90.000 maraka i uplaćeno na poseban račun, uz izvršenje i ostalih obaveza.

– Preduzeće „Jahorina-invest“ iz Pala se obavezalo da će za 249.000 maraka most uraditi u roku od 90 dana od uvođenja u posao – dodao je načelnik Jovičić.

Dužina mosta je 40, a širina, sa pješačkim stazama sa obje strane, biće osam metara.

(Glas Srpske)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,