Redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

30. septembra 2011. 058.ba

Dobrovoljni davoci krvi

PREDNJAČILI MLADI DAVAOCI

VIŠEGRAD – U Višegradskom domu zdravlja održana je redovna akcija darivanja krvi na kojoj su prikupljene 22 doze za potrebe Kliničko-bolničkog centra u Foči.

Akciju je organizovalo regionalno Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ sa sjedištem u Višegradu.

Po riječima Mirka Vojnovića, predsjednika Drupštva i višestrukog davaoca dragocjene tečnosti, u ovoj akciji prednjačili su novi davaoci, među kojima je bilo najviše mladih ljudi.

-Ovakvim akcijama nastojimo da podmladimo naše članstvo, kako bi se što redovnije mogli odazivati na vanredne pozive fočanske bolnice. Akciji se odazvao 31 potencijalni davalac, a nakon ljekarskih pregleda krv su darivala 22, rekao je Vojnivić.

On se zahvalio načelniku opštine Višegrad Tomislavu Popoviću koji je ovu akciju podržao i finansijski, tako da će svi davaoci za nagradu ići 7. oktobra u Beograd, na fudbalsku utakmicu između Srbije i Italije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,