Sutjeska na čelu tabele

21.09.2011.

SutjeskaFudbaleri fočanske Sutjeske savladali su Rudar iz Ugljevika rezultatom 2:0 i zaposjeli na čelo tabele.

Posle niza slabijih partija, fudbaleri Sutjeske iz Foče ponovo su pokazali da su jedan od najozbiljnijih kandidata za šampionsku titulu Prve lige Republike Srpske. Pred svojom publikom oni su uspjeli da savladaju goste iz Ugljevika rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali su obe ekipe propustile po par izglednih prilika, od kojih je vrijedna pomena ona iz petog minuta kada je gostujući igrač Todorović izašao sam pred golmana domaćih ali se nije najbolje snašao.

U drugom poluvrmenu domaći su krenuli dosta agresivnije, što im se isplatilo u 60. minutu, kada je na asistenciju Dejana Drakula pogodio Nemanja Drakul. U 70. minutu, korner za domaće izvodi Njeguš, a u šesnaestercu Rudara najbolje se snalazi Filipović koji glavom loptu šalje u gol, i postavlja konačan rezultat susreta.

Prije početka utakmice, igrači oba kluba na teren su izašli noseći transparent na kojem je pisalo “Hvala ti za dio mladosti provedene sa nama. Uvijek ćemo pamtiti tvoj plemeniti i vedri lik”, a koji se odnosio na tragično preminulog fudbalera Sutjeske, Milivoja Savića koji je život izgubio prije četiri godine.