U petak drugi „Drinski susret“

29. septembra 2011. 058.ba

Foča-panorama

FOČA – Drugi “Drinski susreti“ o temi “Drinom u Evropu“, biće održani u petak, 30. septembra, u Foči, izjavio je danas Srni predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Duško Tomić. “Naš osnovni moto jeste da ukoliko ne bude Drine neće biti ni nas, odnosno ukoliko ne bude nas neće biti ni Drine“, podvukao je Tomić.

On je upozorio da Drinu najviše ugrožava ljudska nebriga, s obzirom da je ljudski faktor najčešći krivac za poplave i štetu koju ova rijeka nanosi stanovništvu koji egzistira oko njenih obala.

“Na skupu u Foči pokrenućemo inicijativu da velike hidrocentrale na Drini, koje prijete da potpuno unište ovu rijeku budu zamijenjene malim hidrocentralama, koje neće ugrožavati njen prirodni tok, a insistiraćemo i na razmatranju mogućnosti za veću primjenu energije čiji su izvori vjetar i sunce“, precizirao je Tomić, poznati advokat iz Bijeljine.

On je podsjetio da su Prvi “Drinski susreti“ nedavno održani u Banji Koviljači, gdje se okupilo oko 30 načelnika opština i predstavnika vladinih i nevladinih organizacija koji su naslonjeni na drinski sliv, te najavio da će treći susreti prijatelja rijeke Drine biti održani pred Novu godinu u Međašima kod Bijeljine.

(Srna)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,