Ulagati u “Višegradsku banju”

23.09.2011.

Ulagati u "Višegradsku banju"

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Vinko Droca predstavio je danas na Investicionoj konferenciji u Banjaluci projekat pod nazivom “Višegradska banja – biser turističke ponude”.

Projekat se odnosi na izgradnju novog savremenog hotela na lijevoj obali Banjskog potoka iznad hamama, starog turskog kupatila koje potiče iz vremena gradnje mosta Mehmed-paše Sokolovića na Drini.

U lokalnoj samoupravi očekuju zainteresovanost investitora s obzirom na to da je lokacija za izgradnju ugostiteljskih objekata izuzetna. Višegradska banja nalazi se u gustoj borovoj šumi, u njoj su izvori termalne vode od 34 stepena Celzijusova, a grad je udaljen samo pet kilometara.

Opština Višegrad je ove godine iz budžeta izdvojila i sredstva za rekonstukciju puta od naselja Sase do Višegradske banje.

Kapaciteti Rehabilitacionog centra “Vilina vlas”, svih 160 ležajeva, popunjeni su cijele godine, zbog čega se odavno ukazala potreba za izgradnju još jednog hotela.

Rukovodstvo “Viline vlasi” smatra da su kapaciteti banjskih izvorišta samo djelimično iskorišteni.

Ovaj projekat je Vlada Republike Srpske odabrala među brojnim, kao i projekte opština Prijedor, Trebinje, Mrkonjić Grad i Kozarska Dubica.

U Banjaluci i na Mrakovici danas i sutra se održava Investiciona konferencija čiji je organizator Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, a generalni pokrovitelj predsjednik Srpske Milorad Dodik.

(www.rsplaneta.com / Srna)