Unicef i opština Foča otvrorili još tri centra za rani rast i razvoj djece

09. septembra 2011. 058.ba

Juri Afanasiev

Danas je u fočanskom prigradskom naselju Brod, u objektu Osnovne škole „Veselin Masleša“ održana svečanost povodom otvaranja tri Unicefova satelit Centra za rani, rast i razvoj djece u Brodu, Miljevini i Popovom Mostu.

Otvaranje Centara u prigradskim naseljima finansirali su opština Foča i Unicef.

– Pokriti svako djete uslugama društvene zaštite je osnovni cilj svih centara. Ovdje će djeca imati lakši pristup predškolskom obrazovanju, roditelji će dobijati usluge kako na najbolji način pružiti djeci ono što ima je potrebno, te biće obezbjedjena zdravstvena i socijalna zaštita djece – istakla je Florens Bauer direktorica UNICEF-a za BiH.

Uz podršku lokalne zajednice u Foči, u centru grada, je prije godinu dana otvoren prvi Centar za rani rast i razvoj, kroz koji dnevno prodje 30 do 40 djece uzrasta od dvije do 6 godina.

– U urbanim centrima imate obdanište, dok u prigradskim naseljima nemate i ovo je pravi način da se djeca socijalizuju i da se na kvalitetan način pripreme za školu – rekao je načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović.

Direktori osovnih škola „Veselin Masleša“ i Sveti Sava“ Radoje Miletić i Jelena Čančar u čijim objektima su na Brodu, Miljevini i Popovom Mostu otvoreni centri iskazali su zadovoljstvo ovim otvaranjem i u prvi plan istakli socijalizaciju i druženje djece.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,