Borac srušio Vardu

19.10.2011.

Košarkaši Varde HE

VIŠEGRAD – Premijerni nastup košarkaša Borca u ovosezonskoj Ligi BiH završen je ubjedljivim trijumfom nad Vardom HE rezultatom 82:64.

Neizvjesnost u meču drugog kola viđena je samo u uvodnim minutima, a od rezultata 6:6 sve je bilo na strani domaćina koji je do kraja utakmice samo uvećavao razliku, a u nekoliko navrata imao je prednost od 21 poena. Domaći košarkaši bili su slobodni u prvom kolu, a trener Drago Karalić bio je zadovoljan prvom pobjedom.

– Ušli smo dosta angažovano u utakmicu, dok smo kasnije stali. Varda je zaprijetila i došla na tri razlike, ali smo se konsolidovali na poluvremenu i uspjeli da nametnemo čvršći ritam. Odigrali smo dosta korektno drugo poluvrijeme i svi igrači su dobili šansu da se pokažu. Mislim da ima napretka u igri, i pored velikih problema koji nas pritišću. Ovi momci vole Borac i da igraju u njemu i to će biti naša velika motivacija da napravimo pozitivan rezultat u ovoj sezoni – istakao je Karalić.

Strateg Višegrađana Dragoljub Vidačić čestitao je protivniku na pobjedi.

– Slomili su nas dobrom odbranom u prvoj i trećoj četvrtini. Imali smo zaostatak od samo šest poena na poluvremenu, ali su oni odmah poslije povratka napravili seriju i odlijepili se. Takođe, nismo imali rješenje za njihovu pik end rol igru i u napadu smo promašivali otvorene šuteve – izjavio je Vidačić.

*********

BORAC 82
VARDA HE 64
(27:15, 9:15, 23:13, 23:21)

Dvorana: “Borik” u Banjaluci.

Gledalaca: 100.

Sudije: Ivan Miličević (Čitluk), Ernad Karović (Zenica), Danijel Vlaho (Mostar).

BORAC: Vranješ 26, Kastratović 11, Ivić, Nikolić, M. Šturanović 16, Milekić 3, Blanuša 2, A. Šturanović 2, Pavlović 6, Lončar 6, Kovačević 10, Dojčinović. Trener: Drago Karalić.

VARDA HE: Đurđević 5, Đerić, Marković 16, Lakić 2, Vuković 6, Damjanović 4, Mirković, Ivanović, Kajević 4, Simić 4, Golubović 12, Mičeta 11. Trener: Dragoljub Vidačić.

Raspored drugog kola

MOSTAR: Zrinjski – Servicijum 91:61, BANjALUKA: Borac – Varda 82:64, BILEĆA: Hercegovac – Brotnjo 73:60, sinoć su igrali: SARAJEVO: Vogošća – Čapljina, TREBINjE: Leotar – Igokea, MRKONjIĆ GRAD: Mladost – Čelik, Bosna je slobodna.

(Glas Srpske)