Budući humanisti upoznali “Crveni Krst”

25.10.2011.

Pobjednici takmičenja

ČAJNIČE-  Humanost nema cijenu, a mnogi su je u sebi spoznali još kao djeca, koja su vremenom rasla i na kraju ostali veliki i dobri ljudi. Koliko su spremni na humanost, pokazali su danas učenici sedmih razreda Osnovne škole “Jovan Dučić”, kroz takmičenje na temu “Poznavanje Crvenog Krsta”, koje je za ove mlade ljude organizovala opštinska Organizacija Crvenog Krsta u Čajniču.

Takmičenje medju učenicima, bilo je na temu “Poznavanje Crvenog Krsta”, gdje su mladi humanisti dobili priliku, da rasporedjeni u dvije takmičarske grupe, pismeno iskažu svoje znanje i daju tačne odgovore na po 10 različito postavljenih pitanja, koja čine osnovni cilj “Poznavanja Crvenog Krsta”, a sve sa motivom, da potvrde najbolje znanje i do kraja godine budu učesnici na Regionalnom takmičenju.

-“Prezadovoljna sam radom djece u obje grupe, jer su se istinski potrudili i dali sve od sebe, a po maksimalno osvojenom broju bodova, dodatno su potvrdili svoju aktivnost, dinamičnost i želju da sutra budu još veći humanisti”, zadovoljno ističe sekretar opštinske Organizacije Crvenog Krsta, Milojka Raković.

Rakovićeva je dodala, kako pobjednicima predstoji priprema za učešće u Regionalnom takmičenju, a ako pokažu veću spremnost i zainteresovanost, koja je trenutno za svaku pohvalu, ovu ekipu bi mogli vjerovatno pratiti i na Republičkom takmičenju Crvenog Krsta, na kojem bi bili zadovoljni jednim od prva tri mjesta, kaže sekretar ove organizacije u Čajniču.

Ekipa učenika prve grupe sedmog razreda, osvojila je na ovom takmičenju maksimalnih 186. bodova, te sa odličnim “Poznavanjem Crvenog Krsta”, dobila je ulaznicu za učešće na Regionalnom takmičenju.

-“Trebalo nam je deset dana kako bi se pripremili za ovo takmičenje i presretni smo kada smo pobjedili i opravdali naše učenje. Naš osnovni cilj jeste, da budemo pametni i humani, a na Regionalnom takmičenju ćemo se potruditi da zabilježimo što bolje rezultate”, rekao je takmičar iz pobjedničke grupe, Dejan Dačević.