Da li čuješ bass?

08. oktobra 2011. 058.ba

Petar Ćeho

VIŠEGRAD – Takmičenje „Bassmaster“, koje se ove godine po drugi put održava u Zagrebu, okupiće veliki broj talentovanih bas gitarista. Ovo ne bi bila još jedna u nizu informacija koje čujemo u prolazu, i na njih, manje ili više obratimo pažnju, da upravo naš mladi sugrađanin, Petar Ćeho, nije jedan od učesnika.

Petar Ćeho, sedamnaestogodišnji učenik višegradske Gimnazije i član lokalnog rok benda Sky Lab, je na prošlogodišnjem takmičenju bas gitarista „Bassmaster“ u Zagrebu osvoji treće mjesto u konkurenciji od preko pedeset takmičara iz trinaest zemalja. Ove godine, on će probati da ponovi uspjeh sa prošlogodišnjeg takmičenja.

U razgovoru za Portal 058.ba, on se na duhovit način prisjeća prošlogodišnjeg takmičenja na kojem je ostvario veliki uspjeh. Na pitanje kako je sve počelo, kako je došao na ideju da se prijavi na ovaj konkurs, i gdje pronalazi inspiraciju, Petar kaže:

-Bas sviram nešto više od tri godine, mada sam u početku svirao solo gitaru. Svirao sam više žanrova, a inspiraciju pronalazim u umjetnosti uopšte, dok čitam knjige, slušam muziku. Među omiljenim izvođađima pronalazim inspiraciju, a izdvojio bih Vlatka Stefanovskog, Džibonija.

Sa bendom Sky Lab, koji postoji nešto više od dvije godine, Petar svira godinu dana. Redovno vježbaju i nadaju se da će u nekom predstojećem periodu, uspjeti da ostvare neki veći uspjeh. Na pitanje šta očekuje na ovogodišnjem Bassmaster-u, Petar sa osmjehom dodaje:

– S obzirom da sam prošle godine osvojio treće mjesto, ovogodišnji cilj mi je da budem prvi! (smijeh). Naravno, volio bih da se plasiram u finale. Pomalo, imam taj pozitivni pritisak, jer očekivanja su velika, drugi očekuju od mene da ponovim uspjeh, kao i što sam želim.

Svoj stil Petar bi okarakterisao kao kombinaciju fank, rok, soul zvuka, sa nezaobilaznim primjesama balkanske melodije i ritma.

„Na prošlogodišnjem takmičenju sam nastupio sa svojom kompozicijom „Just another piece“, dok ću ove godine pokušati da se predstavim u novom ruhu i drugačijem ritmu, u kome će se oslikati zvuci Balkana, obogaćeni različitim ritmovima.“

Podršku za prošlogodišnji nastup je imao, i siguran je da podrška neće izostati ni godine. Opština Višegrad je pomogla u finansiranju puta i troškova smještaja, kao i druga preduzeća iz Višegrada. Nadamo se da će i ove godine imati sluha za Petrov talenat i omogućiti mu učešće na Internacionalnom festivalu „Bassmaster“ u Zagrebu.

Podržimo Petra

Kako bi Petar i ove godine nastupio na takmičenju, potrebna nam je i Vaša pomoć.  Da bi ste glasali za Petra, potrebno je da kliknete na žutu zvjezdicu kada otvorite link.

http://zagrebguitarshow.com/2011/10/bm13-petar-ceho-bih/

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslav Šimšić

Rođen u Višegradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Student četvrte godine Filozofskog fakulteta na Palama, odsjek novinarstvo.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslav Šimšić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,