Intervju sa višegradskim rukometašem Perom Krstićem

24. oktobra 2011. 058.ba

Rukometaš Pero Krstić

VIŠEGRAD – VIŠEGRADSKI RUKOMETAŠ PERO KRSTIĆ

„Treninzi i nisu baš naporni, a i kad jesu, podnosimo ih sa osmjehom“

Rukomet u Višegradu osnovan je prije devet godina, a vremenom broj ljubitelja ovog sporta stalno se povećavao. Treninzi se održavaju četiri puta sedmično, u trajanju od nekoliko sati. Jedan od ljubitelja ovog ekipnog sporta je Višegrađanin, Pero Krstić. Iako, brojne obaveze oko fakulteta mu ne dozvoljavaju previše odricanja, on kaže da je ovo sport za koji se vrijedi boriti.

Klub je imao pauzu u radu od oko sedam godina …..tako da svu zahvalnost za trud i požrtvovanje oko angažovanja na „reanimaciji“ kluba dugujemo Nedeljku Perišiću.

Ljubav prema sportu je došla spontano i neočekivano.

Ljubav za ovim sportom se javila spontano….iskreno na samom početku mog treniranja….nisam imao predstave kakav je rukomet sport….tek sam kasnije….kroz rad i trening ga baš zavolio kao sport u cjelini……ovde su svi uglavnom trenirali ili košarku ili fudbal….a meni se sviđalo uvjek nešto što ne vole baš svi….nešto što nije dio svakodnevnice.

Krstić je kroz razgovor pokušao objasniti pravila igre.

Rukomet je ekipni sport sa loptom, u kom se takmiče dvije ekipe sa po sedam igrača na svakoj strani. Igra traje dva puta po 30 minuta, a cilj je dati više golova od protivnika. Lopta se između igrača dodaje rukama slično kao u košarci ali sa nešto manjom loptom i uz drugačija pravila vođenja lopte.

Treninzi se održavaju u višegradskoj dvorani, česti su i nisu naporni.
Tereni su uglavnom u dvoranama, a podloga je tradicionalno bio drveni parket. Mi imamo uslove i treniramo u dvorani. Postoje i spoljašnji tereni, uglavnom od betona ili asfalta, ali se oni uglavnom ne koriste za takmičenja najvišeg nivoa zbog opasnosti od padova i povreda igrača. Na terenu se nalaze linije koje određuju pojedine dijelove terena. Na sredini terena se nalazi linija koja odvaja teren na dvije polovine. Na suprotnim stranama terena, i to na na kraćim stranicama, nalazi se po jedan gol, koji je 2 m visok i 3 m širok.

Rukomet je sličan košarci, ali i odbojci. Lopta koju koristimo u igri je slična odbojkaškoj lopti.

Rukometna lopta je takve veličine da je prosječni igrač može držati u jednoj ruci prstima, sa dlanom prema dole, iako naravno smije loptu držati i sa obje ruke.

Utakmice počinju sredinom ovog mjeseca, a sajt 058 će dobiti informacije o takmičenjima.

Sredinom ovog mjeseca, treba da počne Liga u kojoj ćemo pokušati da osvojimo titulu. Vaš sajt će biti redovno obavještavan od strane naših igrača, rekao je za kraj razgovora Pero Krstić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,