Košarkaši Varde na turniru u Mrkonjić Gradu

01.10.2011.

Košarkaši Varde HEVIŠEGRAD – Košarkaši višegradske Varde ovog vikenda učestvuju na memorijalnom turniru “Ne ponovilo se” koji organizuju Opština Mrkonjić Grad i košarkaški klub Mladost.

Pored domaće Mladosti i Varde HE, na turniru će nastupiti ekipe banjalučkog Borac i Servicijuma iz Gradiške. Utakmice se igraju kup sistemom, a prvi polufinalni meč večeras od 18 časova igraju Borac Nektar i Varda HE, dok se druga polufinalna utakmica između Mladosti i Servicijuma igra od 20 časova. U nedjelju od 18 časova igraju se utakmica za treće mjesto, dok se finalna utakmica igra od 20 časova.

– Nažalost i dalje radimo bez plejmejkera koji će početi trenirati tek od ponedjeljka. U međuvremenu smo igrali s Borcem iz Čačka, izgubili smo i očigledno nam nedostaje malo pozicija za šut u napadu, ne dolazimo u izrađene pozicije, dok smo sa ostalim zadovoljni. U Mrkonjić Gradu s Borcem igramo prvu utakmicu i voljeli bismo da smo spremni, ali svaka provjera dobro dođe – rekao je trener Varde HE Dragoljub Vidačić.

Turnir se organizuje u sjećanje na stradalo stanovništvo ove krajiške opštine u proteklom ratu.