Krsmanović koči izbor direktora

16. октобра 2011. 058.ba

Zdravko Krsmanović

FOČA – Nadzorni odbor preduzeća za vodovod i kanalizaciju „Izvor“ u Foči zakazivao je sjednice Skupštine akcionara radi formiranja rukovodećih organa u ovom preduzeću, ali svaki put načelnik opštine Zdravko Krsmanović u posljednji čas pošalje obavještenje da ne može prisustvovati sjednici i ona se ne održi.

Predstavnik Fonda za restituciju Vlade RS Velemir Janjić već četiri puta dolazi u Foču da bi prisustvovao sjednici, koju, po svemu sudeći, Krsmanović, kao većinski vlasnik kapitala u preduzeću „Izvor“, vješto i uporno izbjegava.

– Skupština je prošli put trebalo da bude održana 30. septembra, ali je Krsmanović u posljednji trenutak dostavio obavještenje da ne može da prisustvuje sjednici, koja se zbog nedostatka kvoruma nije ni održala – rekao je Janjić i dodao da Krsmanović ne može tako da otkazuje sjednice i da o tome mora da obavijesti učesnike putem sredstava javnog informisanja.

– Osim toga, uvijek postoji rezervni termin održavanja Skupštine akcionara, a u ovom slučaju to je bio 7. oktobar. Bio sam na putu za Foču kada su me pozvali da se vratim, jer je Krsmanović ponovo poslao faks u posljednji čas da ne može da prisustvuje – dodao je Janjić.

Miloš Lazović, nekadašnji predsjednik SO Foča, koga je 2004. godine smijenio tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun, jer je navodno učestvovao u mreži pomoći haškim bjeguncima, poslije nedavnog ukidanja ove odluke, svoju šansu za zaposlenje vidi u preduzeću „Izvor“.

– Prostor za moje zaposlenje postoji u ovom preduzeću, koje je vraćeno pod ingerencije opštine. Krsmanović, koji je nekako postao vlasnik većinskog akcijskog kapitala opštine u ovom preduzeću, već četvrti put otkazuje skupštine – kaže Lazović.

Prema njegovim riječima, objašnjenja zašto to Krsmanović radi nema, osim što se, kako pretpostavlja, u pozadini naslućuje da za sebe traži podobno rješenje.

U „Izvoru“, koji već 15 mjeseci funkcioniše bez upravljačkih organa, nisu ovo željeli da komentarišu, dok Krsmanović kaže da se skupštine do sada nisu održale, jer nisu bile pripremljene na najbolji način.

– Samo hoćemo da sve pripremimo i uredimo da skupštine akcionara budu na najvišem profesionalnom nivou i u skladu sa zakonskom procedurom, te da izaberemo Nadzorni odbor koji neće biti politički motivisan – rekao je Krsmanović.

Konkurs

Osvrćući se na šansu koju vidi Miloš Lazović za zaposlenje u „Izvoru“, Krsmanović je rekao da se direktori primaju putem javnog konkursa i sistematizacijom radnih mjesta.

– Oni, koji su zainteresovani za to radno mjesto biće primani po konkursu, a ne po bilo kakvoj političkoj liniji – rekao je Krsmanović.

(Glas Srpske)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: