Ni traga nestalom Francuzu

26. oktobra 2011. 058.ba

Martin NikolasFOČA – Specijalni alpinistički timovi ministarstava unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i Srbije završili su danas, bez konkretnih rezultata, višednevnu pretragu u Nacionalnom parku „Sutjeska“ u potrazi za francuskim državljaninom Martinom Nikolasom, koji je ovdje nestao u junu 2010. godine.

U Stanici javne bezbjednosti Foča potvrđeno je da su posebno obučeni specijalci iz policija RS i Srbije pretraživali nepristupačni i visokorizični kanjon rječice Hrčavke, nedaleko od Tjentišta, dubok oko stotinu metara i da nisu nađeni tragovi ni predmeti koji bi ukazivali na sudbinu nestalog 21-ogodišnjeg francuskog studenta.

On se prije 16 mjeseci sa Tjentišta uputio prema planini Zelengori i od tada se za njega ništa ne zna.

Prošle godine MUP RS, odnosno pripadnici Stanice javne bezbjednosti Foča, u saradnji sa planinarima, Civilnom zaštitom, spasiocima i Graničnom službom organizovali su više akcija u potrazi za Martinom Nikolasom.

Tom prilikom pretraženi su planina Zelengora i jezera Donje i Gornje Bare u Nacionalnom parku „Sutjeska“, ali bez rezultata.

(Srna)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: