Nikola Poluga jedan od najboljih karatista Republike Srpske i BiH

30. oktobra 2011. 058.ba

Nikola Poluga

Višegrаdski kаrаtistа najbolji među najboljima

Nikolа Polugа člаn kаrаte klubа „Drinа“ iz Višegrаdа i reprezentаtivаc Republike Srpske pobjednik je Trećeg međunаrodnog memorijаlnog kаrаte turnira „Drаgišа Jović“, koji je održаn u Bijeljini. Na ovom turniru mladi Višegrađanin još jednom je potvrdio dа je trenutno jedаn od nаjboljih kаrаtistа Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

O svojim počecima, treninzima i pripremama za ovo takmičenje govori za sajt 058.

Iako, redovan student Elektrotehničkog fakulteta, ovaj ljubitelj borilačkih vještina kaže da je ljubav prema sportu jača od svih dosadašnjih obaveza. „Na Fakultetu sam redovan student i trudim se riješiti svoje obaveze u roku, ali ljubav koju osjećam prema ovom sportu već punih 13 godina je jača i zato postižem zapažene rezultate“, izjavio je mladi karatista.

Trenutno treniram u karate klubu „Slavija“ I.Sarajevo, ali za ovo takmičenje sam nastupao za Drinu Višegrad. Naporno sam radio i pripremao se za ovaj turnir. Otišao sam sa velikom željom, a nastupao sam kao jedan od najmladjih takmičara u apsolutnoj seniorskoj konkurenciji.

Ljubav prema ovom sportu javila se u djetinjstvu, kada je još kao dječak želio postati snažan i borben. Želju za napredovanjem nije krio, a najveću podršku je imao od svojih roditelja.

Počeo sam trenirati sa 6 godina, treniram aktivno već 13 godina. Nosilac crnog pojasa 1. dan… Na početku se odmah javila ljubav za ovim sportom proputovao sam mnogim gradovima, zemljama i stekao mnogo prijatelja. Treninge smo imali svakim radnim danom u ljetnom periodu za vrijeme priprema 2 puta dnevno.

Nikola je u konkurenciji od 16 аfirmisаnih tаkmičаrа iz Rumunije, Slovаčke, Srbije i Republike Srpske, bio bolji u finаlnoj borbi protiv Milаnа Poledice iz Subotice. Njegovi dosadašnji rezultati ne posustaju u odnosu na ovaj poslednji.

Od dosadašnjih rezultata može se istaći svjetsko zlato 2006 godine u Hanoveru 2008 godine u Novom Mestu (Slovenija) i 2010 u Italiji (Venecija) u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji 2011 sam nastupao za seniorsku reprezentaciju R.Srpske na svjetskom prvenstvu u Liberecu (Češka) i osvojio 3. mjesto ekipno u borbama. Sve je ovo u okviru reprezentacije Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,