Od 178 kontrola nepravilnosti u 45 slučajeva

19. октобра 2011. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – Zdravstveno-sanitarna inspekcija opštine Rogatica za devet mjeseci ove godine izvršila je 178 inspekcijskih pregleda, od kojih su u 45 slučajeva otkriveni higijenski nedostaci. Zdravstveno-sanitarni inspektor ove opštine Ranka Savić rekla je Srni da je doneseno 65 rješenja u upravnom postupku, kao i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a zabrana rada kliconošama izrečena je u dva slučaja.

Prema njenim riječima, uočene su nepravilnosti sanitarne i tehničke prirode jer higijena u pojedinim objektima nije na zadovoljavajućem nivou, u promet su stavljane zdravstveno neispravne namirnice i namirnica kojima je istekao rok trajanja, nisu izvršeni zdravstveni pregledi zaposlenih i drugo.

Savićeva je rekla da su kontrolisani objekti u zdravstvenim, obrazovnim i predškolskim ustanovama, objekti za proizvodnju i promet robe, ugostiteljski objekti, saloni za uljepšavanje i njegu i drugo.

(Srna)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: