Održan Forum odgovornosti

31.10.2011.

Forum građana

FOČA – U petak je u Centru za kulturu i informisanje održan Forum odgovornosti načelnika opštine Foča Zdravka Krsmanovića sa saradnicima. Forum odgovornosti organizovali su Demokratski centar Nove Nade i Centri civilnih inicijativa.

Siniša Bencun projekt menadžer Centra civilnih inicijativa kaže da je cilj Foruma odgovornosti, koji se provodi u okviru projekta Lokalna uprava za kvalitet života građana koji finansira Evropska unija, da načelnike opština poveže sa građanima, gdje načelnici prezentaciju realizovane projekte i predstave plan za naredni period.

Opština Foča se trudi da svoj rad približi građanima, kroz svoju veoma dobru web stranicu i obilaskom mjesnih zajednica. Međutim, potrebno je još više direktnih susreta načelnika sa građanima – istakao je Bencun i naveo primjer Doboja gdje se načelnik sa građanima nije susreo tri godine do održavanja ovog Foruma.

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović u 30 minuta predstavljanja realizovanih projekata naveo je početak radova na izgradnji Akva parka na ušću Ćehotine u Drinu, početak rekonstrukcije mosta na rijeci Drini, početak izgradnje mosta na rijeci Ćehotini, te dokaptiranje izvorišta Lučka vrela poslije kojih radova su prestale redukcije vode za piće.

Direktna komunikacija je bolja nego posrednička preko odbornika. Meni je zadovoljstvo istaći da mi je ovo sedmi put da podnosim izvještaj o svom radu, što u saradnji sa Centrom civilnih inicijativa što sa Centrom za promociju civilnog društva. Na ovakvim skupovima ja poboljšavam svoj rad jer čujem direktno šta građani žele iz prve ruke, i u narednom periodu svoj rad mogu da učinim djelotvornijim – rekao je Krsmanović.

On je istakao da je u današnjem teškom vremenu sve teže i teže ispuniti zahtjeve građana, jer danas ljudi imaju velika kreditna zaduženja izgubili su posao, i nekada traže krivce u nekom drugom. To je vlast. A vlast mora biti spremna i da primi kritike.

Ratko Šarenac iz naselja Livade kaže da je zadovoljan dosadašnjim radom lokalne uprave.

Svaka njemu čast, to se vidi u ovom gradu. Prioritet je zapošljavanje mladih – istakao je Šarenac.

(Foca24.info)