Pomovisan mozaik bilja

31. oktobra 2011. 058.ba

Promovisan mozaik bilja

Uz podršku Fondacije „Mozaik“ u Višegradu promovisan ilustrovani herbarijum

MOZAIK BILJA

VIŠEGRAD – U holu Višegradskog Doma kulture u nedelju veče je promovisan ilustrovani herbarijum „Mozaik bilja“, koga su realizovale Branka Čarapić i Ranka Kuzman, članovi neformalne grupe sakupljača ljekovitog bilja iz višegradske Mjesne zajednice Vardište.

U kulturno zabavnom programu brojnoj publici predstavila se mlada višegradska interpretatorka Katarina Tasić i rok grupa „Skaj lab“.

Prigodan recital o biljkama su priredili učenici nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada, a posebnu pažnju prisutnih privukla je Sonja Mutlak, učenica šestog razreda višegradske osnovne škole, koja je za ovu priliku bila okićenja raznovrsnim ljekovitim biljem u stilu „Pokretnog biljnog žbuna“.

Promovisan mozaik bilja

Branka Čarapić, stručni saradnik na ovom zanimljivom projektu, podsjetila je na značaj i ulogu ljekovitog bilja koje nas, praktično svakodnevno, okružuje, a da toga nismo ni svjesni.

Priređena je degustacija čaja od prirodnog bilja, koje se moglo dobiti i u malim pakovanjima. Promociju su svojom izložbom ručnih radova uveličale članice „Sokolove“ sekcije kućne radinosti iz Dobruna, te Izdavačka kuća „Dabar“ iz Dobrunske Rijeke, koja je predstavila svoja najnovija izdanja, među kojima je i ilustrovani herbarijum „Mozaik bilja“.

Izdavanje „Mozaika bilja“, kroz projekat „Kultura u ruralnim zajednicama“, popdržala je fondacija „Mozaik“ iz Sarajeva, uz finansijsku pomoć švajcarskog programa za kulturu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: