Radovi ispred svih rokova

28. oktobra 2011. 058.ba

OBILAZAK ANDRIĆGRADA

VIŠEGRAD – Delegacija preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ obišla gradilište „Andrićgrada“, za čiju gradnju su izdvojili 750.000 maraka

Prva faza izgradnje objekata u kompleksu „Andrićgrada“, na ušću Rzava u Drinu u Višegradu, koji se gradi po ideji režisera Emira Kusturice, napredije izvanredno.

U to se uvjerila i delegacija preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada, koju je predvodio glavni direktor Mile Lakić.

-Raduje me što ovaj kompleks napreduje ispred planiranih rokova, tim prije što je „Hidroelektrana na Drini“ ovih dana, iz dobiti za 2010. godinu, za igradnju „Andrićgrada“ izdvojila 750.000 maraka, izjavio je Lakić.

BUDUĆE POZORIŠTE U ANDRIĆGRADU

On je podsjetio da je i Skupština opštine Višegrad za izgradnju „Andrićgrada“ odobrila, na ime svog učešća, 1.500.000 maraka.

-Radi se o sredstvima koja su opštini Višegrad uplaćena po osnovu Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije, podsjetio je Lakić, izrazivši zadovoljstvo što se ovakva osmišljena investicija realizuje baš u Višegradu.

U Andrićgradu vri kao u košnici, tako da su svi planirani objekti iz prve faze dovedeni do pod krov.

Po riječima šefa gradilišta, Radomira Stojića, buduće pozorište će imati 350 mjesta, a multipleks bioskop tri kino dvorane. Jednu od 200 i dvije od po 100 sjedišta.

-Pod krovom su i administrativne kuće, a počeli su radovi na izgradnji glavne kapije „Andrićgrada“, pojasnio je Stojić, dodavši da već pristiže i hercegovački kamen, kojim će biti obložena većina ovih objekata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,