Ruđani sve manje zainteresovani za čitanje dnevne štampe

08.10.2011.

Novine

RUDO – Čitaoca dnevne i revijalne štampe u Rudom svaki dan je sve manje. Iako, samo jedan kiosk snadbjeva ovu Opštinu sa štampom zainteresovanih za čitanje je vrlo malo.

„Na početku ove godine u Rudo smo donosili duplo vise štampe, a sada kao što vidite samo mali broj najčitanijih novina“ rekao je komercijalista za štampu Dragan Radić.

Pitali smo stanovnike iz Rudog da li kupuju dnevne listove i šta najčešće čitaju? Koje dnevne novine smatraju korisnim, a koje trivijalnim?

Maja Mitrović (16)
Mama kupuje Press svakog jutra, pojma nemam zašto…Ne čitam, prelistam, ofrlje..Obično krenem od poslednje stranice. Sve su beskorisne jer ima puno laži i senzacionalizma da bi se podigao tiraž i čitanost, i gotovo većina informacija u novinama su trivijalnosti. Postoje i net prezentacije novina, tako da to pogledam, isto ofrlje, pa ako mi se nešto učini korisnim to pročitam.

Snežana Lakić (21)
Čitam dnevne novine, a najčešće Večernje novosti.

Milan Todorović (39)
Ma ne kupujem ni jedne, od mene vajdu niko nije video pa ni oni.
Inače kolege na poslu kupuju, te tako prelistam i ako svaki put kažem, e danas neću, jer uglavnom naslovna strana je o jos jednom morbidnom ubistvu ili ti nekom našem političaru, tako da se samo razočaram u startu.
Tako da isčitam naslove, većinu preskočim, priznajem a dublje ne zalazim, sigurnije je po meni, nemam se na šta nervirati.
Inače oni uzimaju sve počev od Blica, preko Pressa pa do Večernjih novina.

Aleksandra Spasojević (16)
Ne kupujem dnevne novine, ali kad se nadje da prelistam onda je prva strana ili naslovna ili strana sa ukrštenim riječima.

Miloš Sikiraš (26)
Ne kupujem novine, ali svakog dana kad ustanem i sednem za kompjuter prelistam online Blic i to je to.
Anketa nam govori o padu štampanih medija. Tačno, ali evo nekoliko prednosti za štampu, koje govore o njihovoj moći i trajanju.

Koliko god smo mi prosječni ili nadprosječni korisnici interneta, moramo se podsjetiti da postoji i dobar broj onih koji nisu baš miljenici računara. Razvoj računarske tehnike i interneta na te ljude nikada neće uticati da prestanu da čitaju štampane medije. Ako toj brojci pridodamo i određeni broj nas koji i pored računara vole da listaju, dolazimo do brojke koja ne može biti toliko kritična da štampani mediji izgube i poslednju bitku.