Sastanak povodom zapošljavanja pripravnika

19. oktobra 2011. 058.ba

Foča-zapošljavanja pripravnika

FOČA – Povodom javnog poziva Vlade RS za zapošljavanje pripravnika sa visokom i višom stručnom spremom, u Foči je održan sastanak predstavnika lokalne uprave i Zavoda za zapošljavanje sa zainteresovanim poslodavcima.

Poslodavci su ispunjavanjem anketnih listića, iskazali interesovanja za pojedina zanimanja. Ukoliko prime pripravnika, obaveze poslodavaca su da izdvajaju 30 odsto neto plate i 20 procenata doprinosa, te da plaćaju porez na platu. Za lica sa visokom stručnom spremom, plata će biti 600, a sa višom 500 maraka.

Načelnica Odjeljenja za privredu, radenka Srndović kaže da je cilj sastanka što efikasnije upoznavanje poslodavaca sa projektom.

Predstavnik preduzeća Porat, Nenad Vuković iskazao je interes za prijem diplomiranog ekonomiste;- Imam želju da primim jednog ekonomistu da bih poboljšao njegovu situaciju, a možda ga primim i u stalni radni odnos. Radnika mogu primiti odmah po odobravanju sredstava od Vlade RS- rekao je Vuković. Predstavnici BO naglasili su potrebu da poslodavci prilikom prijema poslodavaca prednost daju članovima porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Foči je 197 nezaposlenih sa visokom stručnom spremom, od kojih je 97 bez radnog staža. Sa višom stručnom spremom, nezaposlena su 54 lica a njih 22 nemaju radnog staža, potvrdio je šef Biroa, Zoran Nikolić.

Javni poziv, kojim je predviđeno zapošljavanje 1000 pripravnika u RS, traje do 21. novembra.

(opstinafoca.rs.ba)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: