Sredstva za nova radna mjesta

04. oktobra 2011. 058.ba

Podsticaji

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović potpisao je danas ugovore sa pet poslodovaca kojima je planirano da bude zaposleno devet radnika, a za koje je izdvojeno 35.000 KM.

Sredstva za poslodavce su obezbjeđena iz posebnog fonda u budžetu, za koje je opština Višegrad ove godine obezbijedila ukupno 80.000 KM.

„Dosadašnja iskustva govore da nije bilo zloupotreba i kršenja potpisanih ugovora, a opština na ovaj način stimuliše poslodavce da primaju u radni odnos na godinu dana nove radnike“, rekao je Popović.

Ugovorima je propisano da opština finansira polovinu plate novozaposlenog radnika, a drugu polovinu poslodavac. Uplata se obavlja na kraju mjeseca kada se finansijama opštine dostavi dokumentacija o uplatama za lična primanja novih radnika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslav Šimšić

Rođen u Višegradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Student četvrte godine Filozofskog fakulteta na Palama, odsjek novinarstvo.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslav Šimšić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,