Stanovi za Srbe i Bošnjake

06. oktobra 2011. 058.ba

Foča - Nova zgrada

FOČA – Američki ambasador u BiH Patrik Mun i načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović predali su na upotrebu stambenu zgradu sa 14 stanova za raseljene Srbe i izbjegle Bošnjake, čija je gradnja koštala 850.000 KM.

U zgradi, koja se nalazi u Ulici Nikole Tesle, stanove je dobilo sedam bošnjačkih i četiri srpske porodice, dok su tri stana planirana za opštinske kadrove.

„Ovo je novi početak za ljude koji su prije 20 godina ostali bez svojih domova“, rekao je Mun.

Mun je istakao da je Vlada SAD za izgradnju dala oko 520.000 dolara putem organizacije CRS u okviru projekta „,Zatvaranje kolektivnih centara kroz socijalno stanovanje“.

U finansiranju su učestvovali i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i Federacije BiH i opština Foča.

Američki ambasador posjetio danas Atik džamiju, dok je studentima Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta održao predavanje.

(SRNA)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,