Stručna predavanja na 47. regionalnoj poljoprivrednoj izložbi „Rogatica 2011“

08. oktobra 2011. 058.ba

Rogatica 2011

ROGATICA – Sinoć je u kino Sali Centra za kulturu u Rogatici održano stručno predavanje u okviru 47. Regionalne poljoprivredne izložbe „Rogatica 2011“.

Stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i stočarstva podijelili su svoje znanje sa zainteresovanim posjetiocima koji su većinom bili poljoprivredni proizvođači i uzgajivači stoke sa ovog kraja.

Rogatica 2011

Dr. Dragan Matarugić, sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci, izlagao je na temu „Zarazna šepavost i parazitna oboljenja kod ovaca“. Diplomirani inžinjer poljoprivrede Dragan Gavranović održao je prezentaciju na temu „Linearna ocjena tipa goveda (put do dobre krave)“, dok je predavač Ljubiša Eskić govorio o objektima i opremi za slobodni sistem držanja muznih krava.

Učesnica stručnog predavanja Slađana Ujić, inače predsjednica Udruženja žena „Snop“ Gučevo-Rogatica, govorila je o ulozi i značaju žena u ruralnoj ekonomiji i osvrnula se na ruralni razvoj i leader pristup.

Nakon predavanja goste i publiku je zabavilo Kulturno umjetničko društvo „Sretenje“ koje je izvelo prigodan program.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Predrag Ujić

Rođen u Rogatici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomu inžinjera poslovne informatike stekao na Univerzitetu "Sinergija" u Višegradu. Živi i radi u Rogatici.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Predrag Ujić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,