Sutjeska remizirala protiv Sloge

25.10.2011.

Sutjeska-Sloga

FOČA – Fudbaleri Sutjeske propustili su priliku da se trijumfom protiv dobojske Sloge vrate na čelo prvoligaške tabele. U derbiju 11. kola, Sutjeska i Sloga su u Foči odigrali kvalitetnu utakmicu koja je završena podjelom bodova (1:1).

Domaćin je krenuo ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka i nakon par poluprilika poveo već u 8. minutu. Branimir Stevanović je prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, a Dario Blagojević je sve to odlično ispratio i sa ivice peterca zatresao mrežu nemoćnog Nikole Trogrlića.

Gosti su brzo uspostavili ravnotežu u igri, a do izjednačenja su stigli u 24. minutu zahvaljujući smušenoj reakciji odbrane Sutjeske. Prvo je golman domaćih Darko Krnojelac nespretno intervenisao, u nastavku akcije lopta je došla do Nebojše Pejića koji je sa desne strane uputio dobar centaršut, a na petercu je najviše skočio Miroslav Rikanović i glavom pogodio donji desni ugao gola domaćih.

Do kraja prvog poluvremena, gosti su mogli stići i do poptunog preokreta da je strijelac izjednačujućeg pogotka bio prisebniji u 43. minutu kada je Sloga izvela brzu kontru. U situaciji dva na jedan, Rikanović nije na vrijeme uposlio Borislava Pukića, pa je odbrana domaćih uspjela sačuvati svoju mrežu.

Slično kao i na početku utakmice, uvodni minuti drugog poluvremena protekli su u apsolutnoj dominaciji Sutjeske.

U 50. minutu, Radan Muminović je oprobao udarac sa dvadesetak metara, a golman Trogrlić je izbacio loptu u korner. U nastavku, Stevanović je centrirao iz kornera, a Dejan Drakul je odlično skočio i dobro gađao glavom, ali je Trogrlić bravuroznom intervencijom “izvadio” loptu iz gola.

Sloga je izdržala pritisak domaćina i uzvratila već u 60. minutu. Nebojša Pejić je šutirao sa desetak metara za malo pored gola. Četiri minuta kasnije, Muminović je ponovo pokušao, a Trogrlić je još jednom bio uspješan.

U 72. minutu, domaćin je izveo brzu kontru ali se rezervista Boško Radović, u situaciji kada je mogao još da ide naprijed ili da uposli Muminovića, rano odlučio na udarac, pa Trogrliću nije bilo teško da otkloni opasnost.

Posljednju priliku za Sutjesku propustio je Blagojević u 82. minutu nakon odličnog centaršuta Muminovića. Napadač domaćih je sa par metara loptu poslao pored gola. Sloga je ovaj promašaj mogla kazniti u samom finišu meča. Prvo je Pejić, nakon brzog kontra-napada, u 90. minutu šutirao pored gola, a samo minut kasnije, rezervista Aleksandar Kršić je odlično šutirao sa dvadesetak metara, a golman Krnojelac je dobro intervenisao i izbio loptu u korner, pa je derbi završen najpravednijim ishodom i podjelom bodova.

(Dan)

Sutjeska-Sloga (Doboj) 1:1 (1:1)

Gradski stadion u Foči. Gledalaca: 300. Sudija: Zoran Soknić. Pomoćnici: Goran Ivković i Miomir Šiljegović. Strijelci: 1:0 Blagojević u 8, 1:1 Rikanović u 24. Minutu. Žuti kartoni: Dujković, R. Radović, R. Drakul (Sutjeska), Veselinović, Vuković (Sloga).

SUTJESKA: Krnojelac, Stevanović, D. Drakul, R. Radović, Tasić, Dujković, V. Radović, Danilović (od 70. B. Radović), Njeguš (od 76. R. Drakul), Muminović, Blagojević. Trener: Milenko Radić.

SLOGA: Trogrlić, Dobrić, Vuković, Prodanović, Knežević, Pukić (od 90. Ristić), Pejić, Dujković, Veselinović (od 75. Kršić), Mujičić, Rikanović. Trener: Zoran Ćurguz.
Igrač utakmice: Nikola Trogrlić (Sloga).