Završetak radova na mostu u Plješevici

05. oktobra 2011. 058.ba

ROGATICA – Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji mosta na rijeci Rakitnici kod naselja Plješevica koji će ovo naselje i selo Zagorice povezati sa Rogaticom.

Tako je oko 250 domaćinstava i nekoliko privrednih subjekata, među kojima su i drvoprerađivači „Drvolik“, „Rađen“ i „Rogatica stan“, dobilo  novu komunikaciju.

Most kod Plješevice, čija je projektovana vrijednost 270.000 maraka, finansirao se zajedničkim sredstvima Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) pri Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Srpske i opštine Rogatica.

Svoj dio preuzetih obaveza opština je ispunila već početkom godine. U budžetu je obezbijeđeno 90.000 maraka i uplaćeno na poseban račun, uz izvršenje i ostalih obaveza.

Izvođač radova je preduzeće „Jahorina-invest“d.o.o. iz Pala.Radovi su koštali 249 000 km a izvedeni su u zadatom roku od 90 dana.Položen je i asfalt a ostalo je još samo da se uradi zaštitna ograda na mostu i uredi prilaz.

Most je dug 40,a širina, sa pješačkim stazama osam metara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Predrag Ujić

Rođen u Rogatici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomu inžinjera poslovne informatike stekao na Univerzitetu "Sinergija" u Višegradu. Živi i radi u Rogatici.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Predrag Ujić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,