Zeleno svjetlo iz fabrike „Rajske vode“ u Čajniču

19. oktobra 2011. 058.ba

Mašine za proizvodnju i pakovanje vode

ČAJNIČE- Na ideju o izgradnji fabrike vode, došao je Vladimir Gutić još 2007. godine, kada je saznao od ljudi sa ovih područja, da se u Čajniču nalazi izvorište „Cicelj“, koje je bogato hemijski i biološki zdravom i ispravnom vodom. Danas su u prostorije „Instelove“ fabrike „Rajske vode“ u Čajniče, stigle prve mašine, kao i ostala dugo očekivana oprema, a zbog čijeg nedostatka, proizvodnja vode u novoizgradjenoj fabrici, do sada nije otpočela. Fabrika je od danas, ispunjena mašinama, kojima će uz preradu, flaširana i etiketirana, prolaziti dobra i hladna „Rajska voda“, čija će proizvodnja i isporuka početi krajem decembra ove godine, najavio je vlasnik ovog, za Čajniče značajnog proizvodnog kompleksa, Vladimir Gutić.

-„Ono što je kočilo nabavku mašina, jeste kredit od 1.000.000 eura, koji nam nije odobren, pa smo lično svojim sredstvima, finansirali nabavku nekih mašina od „Tehnometala“ iz Aleksandrovca, koje su neophodne kako bi započeli prvu fazu proizvodnje vode u kojoj namjeravamo puniti 5.000 jedinica vode, odnosno 1.500 bidona od pet litara na sat, a punićemo i staklene flaše“, tvrdi Vladimir Gutić.

Sa dolaskom prvih mašina, najavljen je i dugo očekivani početak prve faze proizvodnje vode, kao i zaposlenje za 25 radnika.

-„Imamo rok od mjesec dana, kako bismo montirali pristigle mašine, a krajem ove godine, očekujemo i početak prve faze proizvodnje vode, a u dugoročnom planu, moguće je uključiti i proizvodnju sokova“, dodao je Gutić.

„Da je fabrika „Rajske vode“ u Čajniču, projekat od izuzetnog značaja, na kojem će se i razvijati Strategija razvoja opštine“, istakao je i načelnik opštine Branko Roljić.

Doček pristigle opreme-„Pošto je opština Čajniče jako nerazvijena, svako ulaganje u ovom mjestu, znači puno, naročito, ako je u pitanju ovakav izuzetno veliki projekat, po kojem ćemo i raditi Strategiju razvoja opštine Čajniče. Najvažnije za Čajniče, do skoro, bilo je drvo i proizvodi od drveta, medjutim to je u poslednje vrijeme, pomalo i stalo, dok voda u svakom slučaju, nikada neće doći na te grane. Ovaj projekat je od izuzetne važnosti za opštinu Čajniče, te ćemo ga s toga i podržati u svakom slučaju i sve snage uložiti u prirodno bogatstvo ovoga mjesta, odnosno vodu“, istakao je načelnik Roljić.

 

 

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,